Velkommen her på bloggen!

Velkommen her på bloggen!
Kort fortalt, så rejser jeg rundt i Afrika sammen med veninden; Rikke. Vi startede i København, og lander der igen d.27 aug. 14. Vi har rejst igennem landet Ghana, og over grænsen til Togo. Vi har rejst 3 uger i Togo, langs kysten til Benin. Vores rejse i Vestafrika sluttede i Accra, hvorfra vi fløj til Østafrika. Vi landede i
Zanzibar - Tanzania, hvor vi rejste i 10 dage, inden vi fløj til Mombasa og videre til Kenya. I kenya var vi på en 6 dages safari. Derefter lejede vi en lejlighed i storbyen Nairobi, hvor vi blandt andet undersøgte Kibera Slum. Til højre under billederne, finder du de blogindlæg, som jeg løbende har skrevet - efterfulgt at mine sider. Tak fordi du kiggede forbi. .

tirsdag den 29. juli 2014

Vi sejler over Lac Togo til Togo Ville

Beach of Lomé
I dag bestemte vi os for, at tage til Togoville, selvom det kunne være lidt problematisk at komme dertil.
Men her i landet, siger de indfødte, at man ikke har været ordentligt i Togo før man har besøgt Togoville. Togoville er Togos tidligere og ældste hovedstad, og byen har i sin tid navngivet hele ladet. Hovedparten af befolkningen i Togoville er troende i voodookulturen, som jeg skrev om i forrige indlæg.som har , som ligger lige før Grænsen til Benin. Vi sejlede et godt stykke tid i en afrikansk kano, for at besøge stedet. Søen kaldes lake of Togo og er en del af Inland Lagoone. Der var ingen store krokodiller, og man kunne derfor bade i søen. Det er en virkelig varm dag i dag, og jeg hoppede derfor i vandet, hvilket var super dejligt. Rikke har desværre fået soleksem, så kun måtte søge ly under et håndklæde.


Fantastisk sejl tur over "Lac Togo"
 Vi blev vist rundt i den lille landsby af en mand der også var voodootroende. Landsbyen var meget præget af fattigdom, hvilket kunne ses på både påklædning, tilstande og beboelsen. Byens gader var små snoede stier der løb mellem lerhuse. Byens befolkning virkede til, at have et godt sammenhold. De som fiskede ved søen, kunne bytte deres fisk med landmændende”folk fra den anden ende af byen”, som fx dyrkede majs eller casava.
Voodootræ´et - Hvor man kommer for at blive helbredt, eller bede om tilgivelse.
Læg lige mærke til alle redderne i træet. 

Middag midt i den lille landsby. SÅ hyggeligt!

På vores gå tur blev mødt af glade børn og ældre mennesker, hvilket var rigtig dejligt. Vi var omgivet af, jeg ved ikke hvor mange geder, høns og hunde. Dyrene i den her by blev behandlet godt og var i  god stand, trods så stor fattigdom. Det var skønt at se, at hundene var en del af familien, og geder og får blev fedet op til de skulle spises. I går var vi på Grand Marked, der ligger i hjertet af Lomé. Her så det absolut anderledes ud. To køer blev kørt afsted på en motorcykel, med benene og halsene spændt sammen med reb. På gaderne lå Høns bundet i solen, og der var bure med hunde og katte der skulle sælges.  

Landsbybillede



Marked i Lomé